Türk bet

Turkse koffie
Eigenschap Omschrijving
Malingsgraad Extreem fijn gemalen
Watertemperatuur Koud water
Zetapparaat Cezve (ook wel “ibrik” genoemd)
Zettijd Korte zettijd (ongeveer 5 minuten)
Structuur Dik en schuimig
Smaak Intens en bitter

Filterkoffie
Eigenschap Omschrijving
Malingsgraad Grof gemalen
Watertemperatuur Heet water (ongeveer 90-96°C)
Zetapparaat Filterkoffiezetapparaat
Zettijd Gemiddelde zettijd (ongeveer 4-6 minuten)
Structuur Helder en schoon
Smaak Mild en gebalanceerd

Espresso
Eigenschap Omschrijving
Malingsgraad Fijn gemalen
Watertemperatuur Heet water (ongeveer 90-96°C)
Zetapparaat Espressomachine
Zettijd Korte zettijd (ongeveer 25-30 seconden)
Structuur Dik en schuimig met een “crema”
Smaak Intens, bitter en aromatisch

Cappuccino
Eigenschap Omschrijving
Basis Espresso
Melk Gestoomde melk
Verhouding 1/3 espresso, 1/3 gestoomde melk, 1/3 melkschuim
Structuur Zachte en romige textuur met een fluweelzacht melkschuim
Smaak Een balans tussen de intensiteit van de espresso en de mildheid van de melk

Latte
Eigenschap Omschrijving
Basis Espresso
Melk Gestoomde melk
Verhouding 1/5 espresso, 4/5 gestoomde melk
Structuur Zachte en romige textuur met een licht melkschuim
Smaak Een subtielere smaak van espresso, met de nadruk op de zachte melk

Mocha
Eigenschap Omschrijving
Basis Espresso
Melk Gestoomde melk met chocoladesaus
Verhouding 1/3 espresso, 1/3 gestoomde melk met chocoladesaus, 1/3 melkschuim
Structuur Zachte en romige textuur met een melkschuim en chocoladesmaak
Smaak Een combinatie van de intensiteit van espresso, de zachtheid van melk en de zoetheid van chocolade

Americano
Eigenschap Omschrijving
Basis Espresso
Water Heet water
Verhouding 1/2 espresso, 1/2 heet water
Structuur Helder en schoon, vergelijkbaar met filterkoffie
Smaak Milder dan espresso, met behoud van de kenmerkende aroma’s

Freddo
Eigenschap Omschrijving
Basis Espresso
Water Koud water
Verhouding 1/2 espresso, 1/2 koud water
Structuur Helder en verfrissend, met een laagje ijskristallen
Smaak Verfrissende en minder intense smaak van espresso

Macchiato
Eigenschap Omschrijving
Basis Espresso
Melk Geschuimde melk (slechts een klein laagje)
Verhouding 1/3 espresso, 2/3 geschuimde melk
Structuur Een “gevlekte” textuur, met een laagje geschuimde melk bovenop de espresso
Smaak Een combinatie van de intensiteit van espresso en de zachtheid van geschuimde melk
Rating
( No ratings yet )
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: